TRANSPONDERS FOR A SMART CITY Use aspects of aircraft equipped with modern navigation system in the development of smart cities

Autor/autori: Ph.D. Eng. EurIng Dragoş POPA, Eng. Traian TOMESCU, Eng. Ion LAURENŢIU, Pilot Miron RANDETEAN

Rezumat: Lucrarea de faţă pentru unele informaţii generale despre transpondere, despre sistemul de întreţinere și utilizarea acestora în domeniul aeronautic civil și militar. Toate aeronavele și navele unei organizaţii civile sa umilitare trebuie să se conformeze in activităţile operaţionale și de mentenanţă cu reglementările autorităţilor în domeniu, pentru ca în conformitate cu sistemul de management integrat să poată fi utilizate în cadrul unei retele specifice de tip IoT sau IoE, pentru un oras intelligent.

Cuvinte cheie: transponder, utilizare, mentenanţă, naval, aviaţie, elicoptere


Abstract: This paper present some general information about transponders, about system maintenance elements and their use in civilian and military aeronautics. All aircraft and ships from a civilian or military organization, must comply in operational activities and maintenance with regulations from relevant authorities, that in accordance with theirintegrated management system, to be used in IoT or IoE networks, for a smart city.

Keywords: transponder, use, maintenance, vessels, aviation, helicopters

 

DOWNLOAD PDF