SERGIU RĂDĂUȚANU – PERSONALITATEA CARE A UNIT CERCETĂTORI DE PE CELE DOUĂ MALURI ALE PRUTULUI

Autor/autori: Prof.dr.ing. Georghe MANOLEA, Prof.dr.ing.Florin TĂNĂSESCU, Prof.dr.ing.Petru TODOS, Prof.dr.ing.Ion SOBOR

Rezumat: Având în vedere că Simpozionul Științific al Inginerilor Români de Pretutindeni SINGRO 2018 se desfășoară sub deviza „ Unire și Inovare”, lucrarea a fost propusă pentru a exemplifica modul în care se poate realiza „unirea” echipelor de cercetare și „inovarea” prin activitățile de cercetare desfășurate în comun. Personalitatea lui Sergiu Rădăuțanu este evocată de autori prin exemplificări ale activităților desfășurate împreună cu acesta sau identificate prin documentare, prin discuții cu alte persoane din Republica Moldova și din România care l-au cunoscut.

Cuvinte cheie: personalități, Sergiu Rădăuțanu, cercetare.


Abstract: Având în vedere că Simpozionul Științific al Inginerilor Români de Pretutindeni SINGRO 2018 se desfășoară sub deviza „ Unire și Inovare”, lucrarea a fost propusă pentru a exemplifica modul în care se poate realiza „unirea” echipelor de cercetare și „inovarea” prin activitățile de cercetare desfășurate în comun. Personalitatea lui Sergiu Rădăuțanu este evocată de autori prin exemplificări ale activităților desfășurate împreună cu acesta sau identificate prin documentare, prin discuții cu alte persoane din Republica Moldova și din România care l-au cunoscut.

Keywords: personalitys, Sergiu Rădăuțanu, research.

 

DOWNLOAD PDF